„Udvaros Dorottya” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
 
1. sor: 1. sor:
[http://emc.elte.hu/~hargitai/radiojatek.elte.hu/szineszkataszter/udvarosdorottya.mp3]
+
Gothár Péter: Jancsi és Juliska (Kossuth Rádió, 2009) Elbeszélő 1 -  [http://emc.elte.hu/~hargitai/radiojatek.elte.hu/szineszkataszter/udvarosdorottya.mp3]
 +
 
 +
Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő.  Színpadon a drámairodalom legnagyobb szerepeit játszotta el, többek között Iokasztét, Oidipusz édesanyjának vétlen karakterét is ő alakítja.  „ [A] Sokoldalú színésznő, ki szerepeiben éppúgy tud szép és ártatlan lenni, mint amennyire mer eltorzult arccal dühöngeni […].”  Szinkronszerepeiről is híres, „[hangján] elevenedik meg Bridget Jones kálváriája a pasizás és a fogyókúrázás minden mozzanatával.”  A színésznő az egyik vele készített interjú során elárulta, hogy örül annak, hogyha az emberek összekapcsolják a hangját az arcával, mert szerinte ez igazán jó dolog.
 +
 
 +
 
 +
Forrás:
 +
 
 +
*Wikipédia: Udvaros Dorottya URL: http://hu.wikipedia.org/wiki/Udvaros_Dorottya Letöltés dátuma: 2012. március 10.
 +
*Budapesti Operettszínház: Udvaros Dorottya URL: http://www.operett.hu/operett.php?pid=artist&szId=39359 Letöltés dátuma: 2012. március 10.
 +
*Sulinet: Udvaros Dorottya URL: http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjea/0/22118/1 Letöltés dátuma: 2012. március 10.
 +
*Maximanet: Udvaros Dorottya URL: http://www.maximanet.hu/cikk.php?id=2&cid=714 Letöltés dátuma: 2012. március 10.
 +
 
 +
 
 +
(Kövér Ármin)
 +
 
 
[[Category:színészek]]
 
[[Category:színészek]]

A lap jelenlegi, 2012. szeptember 16., 03:32-kori változata

Gothár Péter: Jancsi és Juliska (Kossuth Rádió, 2009) Elbeszélő 1 - [1]

Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő. Színpadon a drámairodalom legnagyobb szerepeit játszotta el, többek között Iokasztét, Oidipusz édesanyjának vétlen karakterét is ő alakítja. „ [A] Sokoldalú színésznő, ki szerepeiben éppúgy tud szép és ártatlan lenni, mint amennyire mer eltorzult arccal dühöngeni […].” Szinkronszerepeiről is híres, „[hangján] elevenedik meg Bridget Jones kálváriája a pasizás és a fogyókúrázás minden mozzanatával.” A színésznő az egyik vele készített interjú során elárulta, hogy örül annak, hogyha az emberek összekapcsolják a hangját az arcával, mert szerinte ez igazán jó dolog.


Forrás:


(Kövér Ármin)