Tragédiák és cipők

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Penzvalto (vitalap | szerkesztései) 2013. június 20., 16:45-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „Tragédiák és cipők (1-5. rész) 2013. május 20-24. 21:32, Kossuth '''Szerző''': Orbán János Dénes '''Közreműködik''': Czvetkó Sándor, Reviczky Gáb…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Tragédiák és cipők (1-5. rész)

2013. május 20-24. 21:32, KossuthSzerző: Orbán János Dénes

Közreműködik: Czvetkó Sándor, Reviczky Gábor és Zöld Csaba

Rádióra alkalmazta: Lehoczky Orsolya

Rendezte: Tasnádi Márton

Hangmérnök: Littmann TamásA hangfelvételt az MTVA megbízásából a Kaneta Produkció készítette 2013-ban a Híd Média Stúdióban.Humor és szerelem jellemzik Orbán János Dénes költészetét. Az Erdélyben élő fiatal költőt nevezik extravagáns, lázadó, szókimondó, szenvedélyes, erotikus, érzelmes és vicces, a végletek közt pengeélen táncoló nyelv- és formazsonglőrnek egyaránt.

Egy bizonyos: az erdélyi magyar irodalomba új hangot hozó költő hat kötetének mintegy tízévnyi munkáját gyűjtötte a Tragédiák és cipők című kötetébe, s ezen kötet alapján készült a rádiós változat. A könyv anyagából Reviczky Gábor, Czvetkó Sándor és Zöld Csaba közreműködésével Tasnádi Márton rendezte az ötrészes rádiós feldolgozást.