Korunk gyermeke

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Penzvalto (vitalap | szerkesztései) 2013. június 20., 17:20-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „Korunk gyermeke (1-6. rész) 2013. április 2-7. 21:32, Kossuth 6 x 25 perc '''Szerző''': Ödön von Horváth '''Fordító''': Kornya István '''Szereposztás'…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Korunk gyermeke (1-6. rész)

2013. április 2-7. 21:32, Kossuth

6 x 25 percSzerző: Ödön von Horváth

Fordító: Kornya István

Szereposztás: Korunk gyermeke: Nagy Péter

Közreműködött: Erdélyi Tímea, Müller Júlia, Tóth Eszter, Egri Bálint, Hunyadkürti István, Mészáros András, Szegezdi Róbert, Szombathy Gyula

Zenei szerk.: Tasnádi Márton

Dramaturg: Tasnádi Márton

Rendező: Tasnádi Márton (2013)Az 1930-as években Németországban betiltott regény magyarul eddig nem hallható, nagyszerű darabja fájdalmasan gyönyörű és kegyetlen mű. A Führer-kultuszba süppedő Németországot a semmit sem számító, kiszolgáltatott és tehetetlen kisember szemszögéből mutatja be. A regény névtelen hőse és mesélője egy húsz év körüli német fiatalember, aki a világgazdasági válság éveiben munkanélküliként tengődik, mígnem a hadseregben talál otthonra, közösségre. Feltétel nélkül hisz a háború igazságosságában, és abban, hogy a hazáért mindent fel kell áldozni, mert az egyes ember már nem számít.

Ödön von Horváth utolsó befejezett műve 1938-ban jelent meg, nem sokkal az író halála után, Amsterdamban.