Klakk és Frakk és Musztafa

A Rádiójáték wikiből

Bemutató: 1999. augusztus. 8., 21:04, Kossuth

37 perc

Magyar Honvédsorsok

Sorstragédia. Tandori Dezső hangjátéka.

A felvételt Cornides Tamás és Váli Mariann készítette. Zenéjét összeállította: Gebauer Mária. Dramaturg: Solténszky Tibor. Rendező: Varsányi Anikó. Sorozatszerkesztő: Sumonyi Papp Zoltán

János – László Zsolt, Eszter, a felesége – Botos Éva, Gravics, kocsmáros, János nagybátyja – Helyey László, Franjon – Szabó Győző stb.

Tartalom (99/31/55): Hogy ki is az a Musztafa? És mi köze Klakkhoz és Frakkhoz? Musztafa nyilvánvalóan mohamedán. Mondjuk bosnyák. És akkor már azt is tudjuk, hogy a Balkánon játszódik Tandori Dezső legújabb hangjátéka. A horvát tengerparton kártyázik egy baráti pár, valamikor a hatvanas években. Elárulhatom, hogy Klakk és Frakk ebben a kártyajátékban szerepel. Hőseink azonban nem a forgandó szerencsével, a hirtelen viharossá váló idővel küzdenek, hanem emlékeikkel, a történelemmel. A tisztázatlan történelemmel és a már tisztázhatatlan családi történeteikkel. S hát minden seb, ha felkaparjuk, vérzik. S ahol az emlékek is puskaropogással járnak együtt, ott a jelenben is bekövetkezik előbb-utóbb a tragédia.