Három kópé a boszorkányok városában

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen 193.225.159.35 (vitalap) 2010. június 22., 20:56-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „Pteronius szatirikus regényéből rádióra írta Horváth István Károly Rendező: Gál Péter A szereposztásból: Encolpios — Szabó Gyula; Eumolpus — Velenczei...”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Pteronius szatirikus regényéből rádióra írta Horváth István Károly

Rendező: Gál Péter

A szereposztásból: Encolpios — Szabó Gyula; Eumolpus — Velenczei István; Giton — Deák B. Ferenc; Corax — Farkas Antal; Circe — Máthé Erzsi; Chrysis — Soós Edit; Proselenos — Pártos Erzsi; Oenethea — Gobbi Hilda; Crotoni — Raksányi Gellért

A műsor beveztőjéből:

"A nevem Encolpios. Hogy egyébként ki vagyok? Kérdezhetnék inkább, hogy ki voltam. Ha tetszik: polgír, szónok, filozófus. Ha tetszik, rabszolga, betörő, gyilkos, szentséggyalázó és notórius nőcsábító. Megszöktem a börtönből s a filozófusok társaságából is. Most itt vagyok, csaknem kétezer éve, és ma is a régi vagyok. Valamikor volt két jó cimborám is: Eumolpus, a javíthatatlan versfaragó, és mindkettőnk aranyos kispajtása, Gilton. Ha bölcselkedni akarnék, elmondhatnám, hogy ők... De inkább elmondom, egy kaland történetét, amely annyi együtt átélt után örökre szétválasztott bennünket. Nyár volt, és céltalanul vándoroltunk az országúton, amikor..."

40 perc

(1964. 02. 19. 22:20, Petőfi)