Flora és Darius

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hallgato17 (vitalap | szerkesztései) 2014. június 13., 12:51-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Rádiószínház - Flora és Darius

Részletek Terézia Mora Az egyetlen ember a kontinensen c. regényéből (3 részben)

A darab Darius Kopp egy hetét meséli el. Kopp negyvenes évei elején jár, nős, és szélessávú mobilinternet-hálózatok értékesítésével foglalkozik. A keletnémet származású informatikus akár a rendszerváltozás (és német újraegyesítés) nagy nyertese is lehetne, de újabban nem igazán megy az üzlet. Nélkülözni kénytelen az autóját, édesanyja egészsége hanyatlik, és krimibe illő módon egy céges követelést nagyobb összegű készpénzzel rendez egy ügyfél, ám az illetékes cégvezetők egyszerűen nem elérhetők. Minden összekuszálódik, és a világválsággal egy időben Kopp lába alól lassan kicsúszik a talaj. Kopp csak szociálisan rendkívül érzékeny felesége, Flora odaadó, de nem feltétel nélküli szeretetére számíthat. Meddig?

A rádiójátékban Flora és Kopp egy-egy belső monológja hangzik el Szalay Mariann és Hajdú Steve előadásában. Mora prózájára jellemző közvetett és közvetlen idézetek, elbeszélőén-váltások, anekdotázással kevert belső monológok, egyes szám harmadikból egyes szám első személyű elbeszélésbe lépések és vissza a rádióra alkalmazás során nagy kihívást jelentenek: hogyan lehet ezt a sokrétű szöveget a rádiós műfaj szabályai szerint visszaadni?


1. rész

MR1 Kossuth Rádió 2012. március 28. 21:30 (26p)

Kossuth Rádió 2011. április 16. 20:47


2. rész

MR1 Kossuth Rádió 2012. március 29. 21:29 (25p)


3. rész

MR 1 Kossuth Rádió 2012. március 30. 21:29 (25p)


Adatok

Fordította: Nádori Lídia

Flora - Szalay Mariann, Darius - Hajdu István

Szerkesztő: Cseicsner Otília

Zenei szerkesztő: Kakó Gyula

Rendező: Solténszky Tibor (2011)