Egbert egér utazása

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hargitai (vitalap | szerkesztései) 2021. május 27., 22:54-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Egbert egér utazása

Mihályi Antal mese-hangjátéka 10 jelenetben

Szereplők: Egbert -Elek Ferenc, Csucsu -Paudits Béla, Pöfi malac -Hajdú István, Hörcsögök -Presits Tamás és Horváth Ferenc, Farkas százados -Kránitz Lajos, Leveli Béla -Harkányi Endre, Nyúl -Széles Tamás, Kandúr karnagy -Szersén Gyula, Cicák -Rácz Kármen és Rácz Krisztina, Kandúrok -Bordás János és Szatmári Attila, Cimimi kisasszony -Kárász Eszter, Ludmilla néni -Győri Ilona, Holló szomszéd -Szabó Zsuzsa, Szarka Postás -Láng Balázs, Karvaly őrnagy -Ternyák Zoltán, Zsűri elnök -Kőmíves Sándor, Piros szalagos cica -Bíró Kriszta

A felvételt Kosárszky Péter készítette

Zenei szerkesztő: Takáts György

Dramaturg: Bakonyi Péter

Rendező: Kőváry Katalin (2001)

2001. aug. 1. Bartók 10.05


Minden embernek lehet egyszer szerencséje. Ahogyan bármelyik macskának is. Ha például elkeseritően, mondhatni pukkadásig kövér a szerencsétlen, ám egy gyönyörű cicának véletlenül éppen a nagytestű, hájas kandúr az esete. Nahát! Hepiend. Volna, de persze peche is lehet egyszer*-egyszer minden embernek, tehát minden macskának is, ha például olyan igaz barátra talál, aki komolyan veszi az önzetlenséget, és aktivan hozzákezd cimborája lefogyasztásához. Mi lesz ebből a mesében? Pláne, ha történetesen ez a boldog barát egy eszes egérlegény, a meglepő és veszélye s kalandok nagy kedvelője. Nyár van, se iskola, se csend, se fegyelem. Nincs mese: kell a mese (vegye magnóra, ha nem ér rá a gyerek! Később is jó lesz, nem rombol) - Bakonyi Péter"