chevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upquotesearch
Rozán Eszter

A Nándor család

1995 :

Magyar Rádió

Array

Családregény sorozat
Berzsenyi Rádió

Szerző: Rozán Eszter

Rendező: Mihályfi Tivadar

Dramaturg, szerkesztő és rádióra alkalmazó: Rozán Eszter és Mihályfi Tivadar

1995.

Szereplők:

Tasnádi Róbert, Rozán Eszter, Valiczkó Éva, Horváth Zoltán, Horák János, Joó Ágnes, Horváth Nikoletta, Molnár Barbara, Velics Gabriella, Moór Ferenc, Finta Zília, Grünwald Dávid, Grünwald Zsolt, Molnár Leonóra Pálma, Büki László

1995-ben a SZÓKÖZ Rádióban kezdődött a Szabó család mintájára készült hangjátéksorozat. a Nándor család. A rádiójáték egy szombathelyi család életét mutatta be, a hallgatók megismerkedhettek a család hétköznapjaival, ügyes-bajos dolgaikkal, problémáikkal, örömeikkel, bánataikkal. A Nándor család egy teljesen átlagos család, apa, anya, gyerekek, nagyszülők, de a sorozatban megjelentek osztálytársak, munkatársak, rokonok és a szomszédok is. Az egyes részek megírásakor a szórakoztatás mellett arra törekedtem, hogy aktuális és örök érvényű társadalmi problémákat mutassak be, mint például a munkanélküliség, válás, alkoholizmus, párkapcsolati problémák, szülő-gyerek konfliktus, vidék-város ellentét stb. A problémákra megoldási mintákat is kínáltak az epizódok. A szereplők a hétköznapiság mellett olykor izgalmas kalandokba keveredtek, például eltérítették azt a repülőgépet, melyen éppen utaztak, vagy eltévedtek a narancsligetben.

A nyugat.hu cikke 2011. április 2.:

„A Nándor család 50. alkalommal az éterben. Magyarországon egyedülálló a Berzsenyi Rádió Nándor család című folytatásos szappanoperája, melynek most már 50. részét hallhatja a szombathelyi közönség. A Nándor család című hangjáték első adására 1996-ban került sor a SZÓKÖZ Rádióban és ott 128 részt ért meg. A hangjáték mint műfaj minden a mai rádiózásban már kevés szerepet kap, de nem tűnt el teljesen. A Berzsenyi Rádió célja újjáéleszteni a rádiótörténet egy értékes műfaját, felkelteni a közönség érdeklődését a rádiójátékok iránt.”

https://www.nyugat.hu/cikk/52384_hangjatek_sorozat_jubileum_az_egyetemi_radioban

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/3541/egy_szombathelyi_csalad_az_elet_surujeben_50_reszehez_erkezett_v

Bemutató dátuma 1995 :
Rádiós műfaji besorolás Hangjáték
Bemutató médium Berzsenyi Rádió
Hangfelvételt készítő rádió/műhely neve Magyar Rádió
Státusz Sorozat
Eredeti korhatári besorolás Nincs
Kapcsolódó rádiójátékok
Filter by
radioplay Post Page
Sort by

Rákóczi (1935)

Történelmi dráma öt felvonásbanÍrta Telekes BélaRendező: Ódry Á

1

Esti dal

Hangjáték 3 felvonásban = Hangjáték 4 részben. Barclay regén

1

A kultúra jelzője

Sorozatcím: Novellisták könyve – Csiki László: Kutyák

1

Kutyák (Csiki)

Sorozatcím: Novellisták könyve – Csiki László: Kutyák

1

Leave a Reply

en_USENG