chevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upquotesearch
Terézia Mora

Miss June Ruby

56 perc

2013. június 08. :

Magyar Rádió/MTVA/Radio Budapest

Terézia Mora hangjátéka

”’Fordította”’: Nádori Lídia

”’Zenéjét szerezte”’: Hérincs Dániel

”’Hangmérnök”’: Kulcsár Péter

”’Dramaturg”’: Cseicsner Otília

”’Rendezte”’: Mátyássy Áron (2013)

”’Szereplők”’ a megszólalás sorrendjében:
JOE: Schneider Zoltán; A KISLÁNY JUNE: Tanai Lilla; A NYOMOZÓ: Gáspár Tibor; HEIDI, SZOCIÁLIS MUNKÁS: Tóth Ildikó; RIPORTER: Scherer Péter; HAL, RENDŐR: Hevér Gábor; MARY: Söptei Andrea; SZOMSZÉD NŐ: Szalay Marianna; MISS JUNE RUBY: Vass Teréz; TOM, POLGÁRŐR: Kádas József; ELISEO: Tasnádi Bence; CLEO: Kurta Niké; TOBY(és MASSAIAS): Szőllősi Levente Artin

A felvétel a Magyar Rádió 20-as stúdiójában készült, 2013-ban.

„Mintegy hét órája tartja a sajtó és a rendőrség blokád alatt a Newman család házát. A családfő három nappal ezelőtt hosszú betegség után elhunyt, és az anyát, akinek mentális problémái vannak, ma reggel előállították, amikor bevásárolni ment a közeli kisvárosba. Öt gyerek közül négy ezután elbarikádozta magát az erdei házukban. A területen 27 félvad kutya tartózkodik, fel-alá rohangál, emiatt a rendőrök nem tudják megközelíteni a házat.”

A hírre hazaérkező Miss June Ruby, a gyerekek elszökött-elkergetett mostohatestvérként nevelkedett nagynénje viszont bejut a házba. Tud-e segíteni? Lehet-e még rajtuk segíteni?

Egy nő portréja visszaemlékezés-töredékekből hogyan áll össze, többek között ezt mutatja meg a Magyarországon született, német ajkú író, Terézia Mora egy címlaplány, Miss June Ruby történetében.

Hogyan lehet ábrázolni egy szexszimbólumot képek nélkül úgy, hogy csak hangját halljuk? — ez érdekelte a szociális problémákra érzékeny Mátyássy Áron filmrendezőt a hangjáték magyar változatában.

Milyen terhet ró egy agresszív lefolyású, gyógyíthatatlan betegség egy mélyszegénységben élő, sokgyerekes családra? Egy olyan világban, ahol döntően piaci alapú az egészségbiztosítás, van-e számukra segítség? Egyáltalán, érdemelnek-e segítséget vagy ők tehetnek róla, hogy idejutottak?

Az Időfutár rádiós sorozatból és Mátyássy Áron filmjeiből (Átok; Utolsó idők, Berosált a rezesbanda) is jól ismert szereplőkkel a hangjáték alkotói ezekre a kérdésekre keresik a választ.

”’Bemutató”’: 2013. június 8. 21:04-22:00, Kossuth

Prix Europa fiction nevezés

Hangfelvételt készítő rádió/műhely neve Magyar Rádió/MTVA/Radio Budapest
Bemutató dátuma 2013. június 08. :
Játékidő 56 perc
Kapcsolódó rádiójátékok
Filter by
radioplay Post Page
Sort by

Aranyifjú (Hunyady)

Hunyady Sándor írásaiból rádióra alkalmazta Turián György Szereplők: Pinto gróf- Juhász Jácint, Sir Edgar Lawr

1

Aranyifjú (1948)

”’Írta:”’ Hunyady Sándor ”’Rendezte:”’ Cserés Miklós dr

1

Cincafarkinca és a többiek

Írta és zenéjét szerezte: Thorbjörn Egner Fordította és rádióra alkalmazta: G. Beke Margit

1

Vélemény, hozzászólás?

hu_HUHUN