Bánfalvi-Beck Miklós
Szilágyi László

Pozsonyi lakodalom

Részletek Szilágyi László—Bánfalvi-Beck Miklós operettjéből. Az összekötő szöveget írta és rendezi Kiszely Gyula. Elmondja Egry Mária. Közreműködik a Rendőrzenekar és a Földényi vegyeskar.
Vezényel Bánfalvi Miklós.
SZEMÉLYEK :
Mária Terézia – Gere Lajos
Ferenc – Reményi Sándor
Katica – Petráss Margit
Miklós – Bajnok Ferenc
Mici – Kiss Manyi
Fridolin – Hetényi Kálmán
Kolber- Maleczky Oszkár

Villámtartalom: Ferenc főherceg inkognítóban mulat a bécsi mosólányok bálján. Megtetszik neki Katica, Kolber órás leánya. Heves udvarlását Mária Terézia váratlan megjelenése zavarja meg, mire segédtisztje, Miklós a leányt mínt menyasszonyát mutatja be a királynőnek, egyben meghívja lakodalmukra, Pozsonyba. A lakodalmat viszont Mici, Miklós régi szerelme zavarja meg, aki elhiteti Katicával, — akibe időközben Miklós komolyan beleszeretett — hogy a fiú csak őt szereti. A nehéz helyzetet a királynő oldja meg, a félreértések eloszlanak és már vígan fejeződhetik be a pozsonyi lakodalom.
1944. március 4., 19.00-20.05
1944. április 3. 19.00-20.05 (Hangfelvétel)

Korabeli ajánlószöveg

Ferenc főherceg inkognítóban mulat a bécsi mosólányok bálján. Megtetszik neki Katica, Kolber órás leánya. Heves udvarlását Mária Terézia váratlan megjelenése zavarja meg, mire segédtisztje, Miklós a leányt mínt menyasszonyát mutatja be a királynőnek, egyben meghívja lakodalmukra, Pozsonyba. A lakodalmat viszont Mici, Miklós régi szerelme zavarja meg, aki elhiteti Katicával, — akibe időközben Miklós komolyan beleszeretett — hogy a fiú csak őt szereti. A nehéz helyzetet a királynő oldja meg, a félreértések eloszlanak és már vígan fejeződhetik be a pozsonyi lakodalom.

Játékidő 65 perc
Bemutató dátuma 1944. március 04.
Rádiós műfaji besorolás Hangjáték
Adaptáció
Zenés hangjáték
Bemutató médium Budapest I.
Hangfelvételt készítő rádió/műhely neve Magyar Rádió

Vélemény, hozzászólás?