chevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upquotesearch
Charles Lecocq

Nap és Hold

1944. May 21. :

Magyar Rádió

Array

Részletek Lecocq operettjéből. Vezényel id. Stephanides Károly, Az összekötő szövéget írta és rendezi Kiszely Gyula. Az összekötő szöveget elmondja Kovrig Emil.
SZEMÉLYEK :
Calabas – DArrigo Kornél
Brazero – Laurisin Lajos
Don Miguel – Szabó Miklós
Manola – Gyurkovicsj Máris
Beatrix – Gere Lola
Lanchette- Szepesi-Stowasser Irén
Közreműködik a Földényi énekkar és a Rádiózeneker,
Villámtartalom : Brazero lakodalmára készül. Ilyen nagy úrhoz aznban nem illik, hogy maga vezesge oltár elé választottját, rábízza ezt bizalmi emberére, don Miguel Degomezre, Brazero hadba vonul és a boldog Miguelhez, aki előzően megkapta a házassághoz az engedélyt, menyasszonya, Manola állít be, akit Calabas, a kírály öreg kegyence üldöz szerelmével — Hogy szerelmesét megmentse, a kegyencet viszont meg ne haragítsa, Miguel mint a király hitvesét mutatja be a lányt. Ebből keletkeznek azután a bonyodalmak, mert a visszaérkező királynak megtetszik Manola, de megérkezik az igazi hitves, Beatrix is, Még szerencse, hogy a két nő iskolatárs volt és Beatrix hajlandó a bajbajutott szerelmeseken segíteni, akik kénytelenek megszökni. A király egész udvarával üldözi a szökevényeket, amikor végre egy útszéli fogadóban utóléri őket és kiderülnek a félreértések.
1944.május 21., 20.30: Aminek nagyapáink tapsoltak.

Blurb from Radio Guide

Brazero lakodalmára készül. Ilyen nagy úrhoz aznban nem illik, hogy maga vezesge oltár elé választottját, rábízza ezt bizalmi emberére, don Miguel Degomezre, Brazero hadba vonul és a boldog Miguelhez, aki előzően megkapta a házassághoz az engedélyt, menyasszonya, Manola állít be, akit Calabas, a kírály öreg kegyence üldöz szerelmével — Hogy szerelmesét megmentse, a kegyencet viszont meg ne haragítsa, Miguel mint a király hitvesét mutatja be a lányt. Ebből keletkeznek azután a bonyodalmak, mert a visszaérkező királynak megtetszik Manola, de megérkezik az igazi hitves, Beatrix is, Még szerencse, hogy a két nő iskolatárs volt és Beatrix hajlandó a bajbajutott szerelmeseken segíteni, akik kénytelenek megszökni. A király egész udvarával üldözi a szökevényeket, amikor végre egy útszéli fogadóban utóléri őket és kiderülnek a félreértések.

Bemutató dátuma 1944. May 21. :
Rádiós műfaji besorolás Hangjáték, Zenés hangjáték
Bemutató médium Budapest I.
Hangfelvételt készítő rádió/műhely neve Magyar Rádió
Kapcsolódó rádiójátékok
Filter by
radioplay Post Page
Sort by

Anno… Naplópályázat, 1995

Dr. Németh András visszaemlékezése Km. Gábor Miklós, Máté Gábor

2

A Nap lánya

A Nap lánya Olasz népmesék Válogatta Italo Cal

2

Napló – 1984-89

1 Felolvassa: Darvas Iván A felvételt Borlai Kinga és Ku

2

Emlékezés kétféleképpen: Két napló

Gyerekek voltunk ´56-ban Közreműködik Csics Gyula Gyuli han

2

Leave a Reply

en_USENG