chevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upquotesearch
Korányi Tamás

Metszetek (sorozat)

49 perc

2005. July 01. :

Magyar Rádió

Array

2007.04.06. Bartók 23.21

Kilenc magyar költő és író szavaiból áll össze a műsor. Kilenc költő és író – egyikük se él már – mondja el verseit, vallomásait. – mindannyian a huszadik század költői, írói, mindannyian ugyanarról beszélnek: a század szorongató érzéseiről. A szövegeket a zene kapcsolja egybe, Bartók, Bach, Messaiaen, Sosztakovics, Zimmerman és mások szerzeményei. Korányi Tamás műsora.

Hossz: 49 perc

”’Csatorna, időpont”’ :Kossuth Rádió 2009-01-17 21:03 (50′)

Rádiószínház – Metszetek – A holló

Korányi Tamás műsora (2004)

„A holló… kompozíciójában egyetlen mozzanat sem tulajdonítható a véletlennek vagy az ihletnek,… a munka fokról fokra, egy matematikai probléma pontosságával és rideg következetességével halad előre – a megoldásig… Elhatároztam…, hogy a szerelmest egy szobába képzelem, melyet egy elhunyt szép látogató emléke tett számára szentté… Be kellett hoznom a madarat, s Pallas szobrára ültettem… Peckesen száll be, furcsán verve szárnyát… A megszólított holló egyetlen szavával felel: sohasem…”
– Edgar Allan Poe Willam Dafoe, Gábor Miklós, Kállai Ferenc és Latinovits Zoltán előadása; Szász Károly, Lévay József, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály és Tóth Árpád fordításai; Lou Reed, Jan Jelinek, Janek Schaeffer és Steve Reich zenéi.

Archív ábécé

2005. július 1. B 23.09
Korányi Tamás műsora
Tizenhárom magyar költő és író szavaiból áll össze ez a műsor. Tizenhárom költő és író – egyikük se él már – saját hangján mondja el egykori, archív felvételeken verseit, vallomásait. – Mindannyian a huszadik század költői, írói. Az ábécé sorrendben megszólaló alkotók mind ugyanarról beszélnek: a huszadik század szorongató érzéseiről. A szövegeket a zene kapcsolja egybe, Bartók, Bach, Messiaen, Sosztakovics, Zimmermann és mások szerzeményei…

Státusz Sorozat
Rádiós műfaji besorolás Adaptáció
Hangfelvételt készítő rádió/műhely neve Magyar Rádió
Bemutató dátuma 2005. July 01. :
Játékidő 49 perc
Szövegforma Vers
Forrásmű típusa Vers
Kapcsolódó rádiójátékok
Filter by
radioplay Post Page
Sort by

Hány füstmacska egy kutyanyelv?

Metszetek Mikszáth Kálmán hírlapi írásaiból

1

Karácsonyi pásztorocskák

Sorozatcím: Most már jöhetsz, Jézuska Erdélyi írók karácsonyi nove

0

A boszorkányok macskája

Sorozatcím: Árnyékból szőtt vendég 1 Magyar írók színházi n

0

A vörös szék

Sorozatcím: A gyógyító halál Kosztolányi Dezső: A vörös szék (előa

0

Leave a Reply

en_USENG