Világok harca

A Rádiójáték wikiből

Időpont: 2010. június 1. (kedd) 17:00 Helyszín: ELTE BTK Főépület 34-es terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.)

Az Első Pesti Egyetemi Rádió (EPER Fm97) és a Proscenion Drámaszínpad új feldolgozásban adja elő minden idők egyik legnagyobb hatású rádiójátékát.

Most már tudjuk, hogy a XX. század első éveiben Földünket szigorú megfigyelés alatt tartották az embernél szellemileg fejlettebb értelmes lények. Most már tudjuk, mert egy pesti bérház padlásának poros deszkarepedéseiből előkerültek a röntgenlemezre rögzített felvételek a marslakók Rádió Budapest 3 által közvetített inváziójáról. Az Első Pesti Egyetemi Rádióban restauráltuk a lemezeket és most már mindenki megismerheti a város múltjának ezt az elfeledett, tán soha észre sem vett emlékét.

A VILÁGOK HARCA. AZ EREDETI MAGYAR VÁLTOZAT. AHOGY MÉG SOSEM HALLOTTAD.

SZEREPOSZTÁS: Orsós Vendel és Bodonszki Sándor szerepében: Kati Gábor Kulil György professzor: Széll Márk Idegen: Vámosi Ákos Első bemondó: Csabina Melinda Második bemondó: Biró Judit Oszricza Desző és Munkácsi kapitány: Lukács Ferenc Belügyminiszter: Hirsch Tibor Dalnoki Kis Béla parancsnok: Müllner András A Rádió Budapest 3 bemondója: Szilvási Tímea Szűcs Eugén rádióigazgató Marczinka Csaba Vágó: Kéri Gyula

Rendező: Szabó Noémi Produkciós menedzser: Hargitai Henrik Az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Proscenion Drámaszínpad bemutatója.