„Ruttkai Éva” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
 
(3 közbenső módosítás, amit 2 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
[http://emc.elte.hu/~hargitai/radiojatek.elte.hu/szineszkataszter/ruttkaieva.mp3]
+
 
 +
Flaubert: Bovaryné ( Emma Bovary) [http://emc.elte.hu/~hargitai/radiojatek.elte.hu/szineszkataszter/ruttkaieva.mp3]
 +
 
 +
Az 1927-es születésű, eredetileg Russ Éva néven anyakönyvezett  színésznő pályája egy egymondatos szereppel indult Lakner Artúr gyermekszínházában, majd idővel a legnagyobb magyar színésznők közé emelkedett. 
 +
 
 +
Úgy érezte, nem lehet különbséget tenni kisebb és nagyobb szerep között; minden karakter alakítására alapos felkészüléssel, művészi tisztességgel, fegyelemmel készült.  Hitelesen bújt egymástól teljesen különböző karakterek bőrébe: a fiatal, szerelméért harcoló Júliát ugyanolyan tökéletesen formálta meg, mint Dürrenmatt idős,  bosszúszomjas Claire-jét, vagy éppen A hattyú főszerepét.
 +
 
 +
Gyakran mondott verseket a rádióban és pódiumon egyaránt. Előadásmódjával kapcsolatban egyéni báját szokták hangsúlyozni; a temperamentum, a humor, a könnyed játék egyaránt jellemzi.  „Minden pillanatában emberi, mindegyikben varázslatosan természetes, bölcs, asszonyi”
 +
 
 +
 
 +
Forrás
 +
 
 +
*25 éve halt meg Ruttkai  Éva. http://kultura.hu/main.php?folderID=952&ctag=articlelist&iid=1&articleID=317794;a letöltés dátuma: 2012.03.20.
 +
*25 éve halt meg Ruttkai  Éva. http://kultura.hu/main.php?folderID=952&ctag=articlelist&iid=1&articleID=317794;  a letöltésm dátuma: 2012.03.20.
 +
*Ruttkai Éva. http://www.mommo.hu/media/Ruttkai_Eva; a letöltés dátuma: 2012. 03.20.
 +
 
 +
(Fülöp Enikő)
 +
 
 +
[[Category:színészek]]

A lap jelenlegi, 2021. augusztus 4., 20:08-kori változata

Flaubert: Bovaryné ( Emma Bovary) [1]

Az 1927-es születésű, eredetileg Russ Éva néven anyakönyvezett színésznő pályája egy egymondatos szereppel indult Lakner Artúr gyermekszínházában, majd idővel a legnagyobb magyar színésznők közé emelkedett.

Úgy érezte, nem lehet különbséget tenni kisebb és nagyobb szerep között; minden karakter alakítására alapos felkészüléssel, művészi tisztességgel, fegyelemmel készült. Hitelesen bújt egymástól teljesen különböző karakterek bőrébe: a fiatal, szerelméért harcoló Júliát ugyanolyan tökéletesen formálta meg, mint Dürrenmatt idős, bosszúszomjas Claire-jét, vagy éppen A hattyú főszerepét.

Gyakran mondott verseket a rádióban és pódiumon egyaránt. Előadásmódjával kapcsolatban egyéni báját szokták hangsúlyozni; a temperamentum, a humor, a könnyed játék egyaránt jellemzi. „Minden pillanatában emberi, mindegyikben varázslatosan természetes, bölcs, asszonyi”


Forrás

(Fülöp Enikő)