„Miss June Ruby” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
1. sor: 1. sor:
 
Miss June Ruby - Terézia Mora hangjátéka
 
Miss June Ruby - Terézia Mora hangjátéka
  
2013. június 8. 21:04-22:00, Kossuth
+
'''Bemutató''': 2013. június 8. 21:04-22:00, Kossuth
  
  
17. sor: 17. sor:
  
 
'''SZEREPLŐK''' a megszólalás sorrendjében
 
'''SZEREPLŐK''' a megszólalás sorrendjében
JOE: SCHNEIDER ZOLTÁN A KISLÁNY JUNE: TANAI LILLA A NYOMOZÓ: GÁSPÁR TIBOR HEIDI, SZOCIÁLIS MUNKÁS: TÓTH ILDIKÓ RIPORTER: SCHERER PÉTER HAL, RENDŐR: HEVÉR GÁBOR MARY: SÖPTEI ANDREA SZOMSZÉD NŐ: SZALAY MARIANNA MISS JUNE RUBY: VASS TERÉZ TOM, POLGÁRŐR: KÁDAS JÓZSEF ELISEO: TASNÁDI BENCE CLEO: KURTA NIKÉ TOBY (és MASSAIAS):SZŐLLÖSI LEVENTE ARTIN
+
JOE: Schneider Zoltán; A KISLÁNY JUNE: Tanai Lilla; A NYOMOZÓ: Gáspár Tibor; HEIDI, SZOCIÁLIS MUNKÁS: Tóth Ildikó; RIPORTER: Scherer Péter; HAL, RENDŐR: Hevér Gábor; MARY: Söptei Andrea; SZOMSZÉD NŐ: Szalay Marianna; MISS JUNE RUBY: Vass Teréz; TOM, POLGÁRŐR: Kádas József; ELISEO: Tasnádi Bence; CLEO: Kurta Niké; TOBY(és MASSAIAS: Szőllősi Levente Artin
  
  

A lap 2013. június 21., 15:54-kori változata

Miss June Ruby - Terézia Mora hangjátéka

Bemutató: 2013. június 8. 21:04-22:00, KossuthFordította: Nádori Lídia

Zenéjét szerezte: Hérincs Dániel

Hangmérnök: Kulcsár Péter

Dramaturg: Cseicsner Otília

Rendezte: Mátyássy Áron (2013)

SZEREPLŐK a megszólalás sorrendjében JOE: Schneider Zoltán; A KISLÁNY JUNE: Tanai Lilla; A NYOMOZÓ: Gáspár Tibor; HEIDI, SZOCIÁLIS MUNKÁS: Tóth Ildikó; RIPORTER: Scherer Péter; HAL, RENDŐR: Hevér Gábor; MARY: Söptei Andrea; SZOMSZÉD NŐ: Szalay Marianna; MISS JUNE RUBY: Vass Teréz; TOM, POLGÁRŐR: Kádas József; ELISEO: Tasnádi Bence; CLEO: Kurta Niké; TOBY(és MASSAIAS: Szőllősi Levente Artin


A felvétel a Magyar Rádió 20-as stúdiójában készült, 2013-ban."Mintegy hét órája tartja a sajtó és a rendőrség blokád alatt a Newman család házát. A családfő három nappal ezelőtt hosszú betegség után elhunyt, és az anyát, akinek mentális problémái vannak, ma reggel előállították, amikor bevásárolni ment a közeli kisvárosba. Öt gyerek közül négy ezután elbarikádozta magát az erdei házukban. A területen 27 félvad kutya tartózkodik, fel-alá rohangál, emiatt a rendőrök nem tudják megközelíteni a házat."

A hírre hazaérkező Miss June Ruby, a gyerekek elszökött-elkergetett mostohatestvérként nevelkedett nagynénje viszont bejut a házba. Tud-e segíteni? Lehet-e még rajtuk segíteni?

Egy nő portréja visszaemlékezés-töredékekből hogyan áll össze, többek között ezt mutatja meg a Magyarországon született, német ajkú író, Terézia Mora egy címlaplány, Miss June Ruby történetében.

Hogyan lehet ábrázolni egy szexszimbólumot képek nélkül úgy, hogy csak hangját halljuk? -- ez érdekelte a szociális problémákra érzékeny Mátyássy Áron filmrendezőt a hangjáték magyar változatában.

Milyen terhet ró egy agresszív lefolyású, gyógyíthatatlan betegség egy mélyszegénységben élő, sokgyerekes családra? Egy olyan világban, ahol döntően piaci alapú az egészségbiztosítás, van-e számukra segítség? Egyáltalán, érdemelnek-e segítséget vagy ők tehetnek róla, hogy idejutottak?

Az Időfutár rádiós sorozatból és Mátyássy Áron filmjeiből (Átok; Utolsó idők, Berosált a rezesbanda) is jól ismert szereplőkkel a hangjáték alkotói ezekre a kérdésekre keresik a választ.