Május. Szép Ernő jelenetének rádióváltozata.

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Timarililla (vitalap | szerkesztései) 2014. június 11., 08:54-kor történt szerkesztése után volt.

Május. Szép Ernő jelenetének rádióváltozata.

Kossuth rádió

2011. május 8. 21:04

Az első világháború idején a Városligetbe érkezik este egy szerelmespár és egy öngyilkosjelölt. Vajon hogy férnek meg egymás mellett? A városligeti életkép: a rikkancs, a virágáruslány, a cipő suvickoló, az omnibuszkocsis mindennapi munkájáról mesél. "Én tudom mi az élet, azt hiszi nem tudom? Én utálom, fuj de utálom! Én csak szeretnék jól élni és nem látni több piszkot és stoppolást... Én azt tudom, hogy nem lehet boldog lenni."

Szép Ernő jelenetét rádióra alkalmazta: Sári László

Szereposztás: Az öngyilkos - Sinkó László, A lány - Csonka Ibolya, A fiú - Újvári Zoltán, Gyufaárus - Nagy Ádám, Luftballonos - Agárdi Gábor, Cipősubickoló - Petrik József, Rikkancs - Bakay Lajos, Virágárus asszony - Pásztor Erzsi, Messenger boy - Szatmári György, Handlé - Páger Antal, Csibész - Székhelyi József, Kislány - Máday Emőke, Rendőr - Kátay Endre, Pereces - Gáspár Antal, Őr - Bánhidi László

A hangfelvételt készítette: Kosárszky Péter és Madarász Judit Zenei munkatárs: Molnár András Dramaturg: Bárdos Pál Rendező: Konter László (1983)