„Kasparek” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
7. sor: 7. sor:
 
Szerkesztette: Vágó Péter
 
Szerkesztette: Vágó Péter
  
"Kasparek... együtt élt asnnak a hat háznak a lakóival, ahol a házfelügyelő megbízásából ő kezelte a szemetet, sokkal többet tudott róluk, mint azok őróla, mert a lakők Kasparekről nem tudtak jóformán semmit se. mert noha Kapsapek a szemétből sok mindent kiolvasott, személyes kapcsolata megszűnt a küszöbnél, ahovákirakták számára a szemetet... Kasparek gyakran elképzelte, hogy ha ő nem volna, hogy árasztaná el a szemét a házakat, hogy gyűlne fel a  konyhákban, a gangokon, a lépcsőházak fordulóiban, hoyg bűzlenék, és hogy tenyésznek benne egér, patkány, légy, százlábú, svábbogár és egyéb csúszómászó rovar...néha félelmetes látomásai voltak növekvő  szeméthegyekről, melyektől a lakókat az ő munkája menti meg."
+
"Kasparek... együtt élt annak a hat háznak a lakóival, ahol a házfelügyelő megbízásából ő kezelte a szemetet, sokkal többet tudott róluk, mint azok őróla, mert a lakők Kasparekről nem tudtak jóformán semmit se. mert noha Kapsapek a szemétből sok mindent kiolvasott, személyes kapcsolata megszűnt a küszöbnél, ahovákirakták számára a szemetet... Kasparek gyakran elképzelte, hogy ha ő nem volna, hogy árasztaná el a szemét a házakat, hogy gyűlne fel a  konyhákban, a gangokon, a lépcsőházak fordulóiban, hoyg bűzlenék, és hogy tenyésznek benne egér, patkány, légy, százlábú, svábbogár és egyéb csúszómászó rovar...néha félelmetes látomásai voltak növekvő  szeméthegyekről, melyektől a lakókat az ő munkája menti meg."
  
[[Category:Elbeszélés adaptáció]]
+
[[Category:Magyar rendezésű hangjátékok]]
 +
[[Category:Magyar( szerzőjű hangjátékok]]
 +
[[Category:1998-ban bemutatott hangjátékok]]
 +
[[Category:A Magyar Rádió hangjátékai]]
 +
[[Category:Kertész Ákos művei]]
 +
[[Category:Kisprózai adaptációk]]

A lap 2010. május 14., 23:39-kori változata

Kertész Ákos elbeszélése

1998. február 12. CS Bartók14:05-15:07

Előadja: Sinkovits Imre A felvételt készítette: Baska Gabriella, Radák László és Simonyi Jánonos Szerkesztette: Vágó Péter

"Kasparek... együtt élt annak a hat háznak a lakóival, ahol a házfelügyelő megbízásából ő kezelte a szemetet, sokkal többet tudott róluk, mint azok őróla, mert a lakők Kasparekről nem tudtak jóformán semmit se. mert noha Kapsapek a szemétből sok mindent kiolvasott, személyes kapcsolata megszűnt a küszöbnél, ahovákirakták számára a szemetet... Kasparek gyakran elképzelte, hogy ha ő nem volna, hogy árasztaná el a szemét a házakat, hogy gyűlne fel a konyhákban, a gangokon, a lépcsőházak fordulóiban, hoyg bűzlenék, és hogy tenyésznek benne egér, patkány, légy, százlábú, svábbogár és egyéb csúszómászó rovar...néha félelmetes látomásai voltak növekvő szeméthegyekről, melyektől a lakókat az ő munkája menti meg."