Kamikaze

A Rádiójáték wikiből

Alina Nelega – Kamikaze A rádiójáték Gavril Cadariu rendezésében vasárnap este fél 9-től a Rádiószínpadon!

„Így nézett ki Duke… mint a Fight Klubban… és kopott farmerben volt, és egy szakadt fekete trikóban, és abban, a feliratosban – egyik felén Hell’s Baby és a másikon Duke. A mellén tetkó, tudod, egy jelvény, amit ő maga talált ki, két sas tép szét egy dühös oroszlánt – és a szemét napszemüveg takarta, úgyhogy nem tudtad, hová néz – és akkor, nem tudom, mi jött rám, hogy ezt mondtam, mint a Tarantino filmekben, a tökmaghéjakon keresztül – egyszerűen ez jött – Hey, Duke, did you fucking enjoy the show ?”

A Marosvásárhelyi Rádió bemutatja Alina Nelega Kamikaze című egyfelvonásos drámájának rádiójáték változatát Gavril Cadariu rendezésében. Előadják Gecse Ramona és Bányai Kelemen Barna. Fordította Kovács István. Műszaki munkatárs ifjabb Kacsó Tibor. Partner a Havi Dráma.

“A KAMIKAZE című darab Kamelia története, aki egész életét a Hell’s Baby-n (azaz egy motorbiciklin) élte le, élet és halál között, pengeélen táncolva; és Doc története, az orvosé, aki négy keréken szeretne élni. A darab a konvenciókon és kompromisszumokon túlmutató szabadság és választási lehetőség védőbeszéde. Kilép a színházból vagy sem, kocsmaszínházzá, alternatív színházzá vagy valami mássá alakul vagy sem, mindenesetre a szöveg nagyon érzékenyen mutatja be a valóságot” – írja a darabról Iulia Popovici színikritikus

http://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/emisiuni/alina-nelega-kamikaze