„Ereklye a föld alatt” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
(Új oldal, tartalma: „Dokumentumok a Magyar Szent Korona viszontagságos sorsáról 1849 és 1853 között. Km. Balázsi Gyula, Buss Gyula, Fenyő Ervin, Földi Teri, Gosztonyi János, Kézdy ...”)
 
17. sor: 17. sor:
 
Bemutató: 1999. május 1. , 9.11 , Bartók
 
Bemutató: 1999. május 1. , 9.11 , Bartók
  
Kategóriák: [[Category:Magyar rendezésű hangjátékok]] [[Category:Magyar szerzőjű hangjátékok]] [[Category:1999-ben bemutatott hangjátékok]]
+
[[Category:Magyar rendezésű hangjátékok]] [[Category:Magyar szerzőjű hangjátékok]] [[Category:1999-ben bemutatott hangjátékok]]

A lap 2010. június 19., 17:46-kori változata

Dokumentumok a Magyar Szent Korona viszontagságos sorsáról 1849 és 1853 között.

Km. Balázsi Gyula, Buss Gyula, Fenyő Ervin, Földi Teri, Gosztonyi János, Kézdy György, Miklósy György, Patasy Tibor, Piros Ildikó, Szabó Ottó és Szirtes Balázs.

Zenei munkatárs: Takáts György.

A felvételt Liszkai Károly és Gera Csilla készítette.

Dramaturg: Zoltán Gábor.

Összeállította és rendezte: Csajági János.

Az ereklye, mely a dokumentumműsornak mondhatni főszereplője, a magyar korona. Jóllehet az elbeszélt viszontagságokat más koronázási jelvényekkel együtt szenvedte el, mégis a Szent Korona az, melynek sorsa leginkább megragadja figyelmünket. Évszázadokon át nemegyszer szöktették meg vagy lopták el, menteeték meg vagy árulták el a nevezetes tárgyat; ezúttal arról az időszakról lesz szó, amelyben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc során a korona előbb elkerült az ostromlott Pest-Budáról, majd, hogy ne jusson a császáriak kezére, a kormányzó bizalmi emberei a földbe rejtették. Kevesen ismerték rejtekhelyét, annál többen szerették volna megtudni, hol lehet. Nem túlzás: regényes fordulatok után, különös személyek közreműködésével került a korona végül Ferenc József fejére.

49 perc

Bemutató: 1999. május 1. , 9.11 , Bartók