„Emlékzaj. Karinthy Ferenc: Baracklekvár” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
15. sor: 15. sor:
 
Szerkesztő: Turai Tamás (2005)
 
Szerkesztő: Turai Tamás (2005)
  
[[Category:Magyar szerzőjű hangjátékok]][[Category: Turai Tamás szerkesztése]] [[Category:Életrajzi hangjátékok]]
+
[[Category:Magyar szerzőjű hangjátékok]][[Category: Turai Tamás szerkesztése]] [[Category:Életrajzi hangjátékok]][[Category:Karinthy Ferenc művei‏‎]][[Category:Felolvasások]][[Category:Kossuth Rádió hangjátékai]]

A lap 2014. június 11., 10:26-kori változata

Emlékzaj. Karinthy Ferenc: Baracklekvár

Kossuth Rádió

2011. június 4.

21:07

"Hogy miért nem volt nekünk sose pénzünk, jóllehet apámnak heti négy cikke jelent meg az újságokban, s a könyvei csúcspéldányszámban keltek el, bajos volna itt kibogozni. Majd egyszer - ez volt a jelszó; majd egyszer, ha egy kis lélegzethez jut. Akkor majd megírja a regényt, és korunk új enciklopédiáját, más kávéházba költözik, ahol iható a fekete, megjavíttatja a redőnyeinket, leszámol a hitelezőkkel, és szétrúg mindenkit, aki a nadrágjába csimpaszkodik. Addig-addig csak átmeneti idők vannak. Ilyen átmeneti időkben telt el az ő férfikora és az én ifjúságom; s ilyenkor persze befőzni sem érdemes arra a rövid időre. Azaz hogy egyszer mégiscsak volt nálunk befőzés." (Karinthy Ferenc, 1954)

A Rádiószínház munkatársai Karinthy Ferenc hol derűs, hol korrajz-értékű "családi" és személyes történeteinek válogatásából készült „Emlékzajjal” emlékeznek a kilencven éve született íróra.

Elmondja: Sinkó László

Szerkesztő: Turai Tamás (2005)