„Csoda és Kósza (2020)” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
5. sor: 5. sor:
 
1. Csoda és Kósza a pizzériában
 
1. Csoda és Kósza a pizzériában
  
1. Csoda és Kósza a Marson
+
2. Csoda és Kósza a Marson
  
  

A lap 2021. május 28., 13:49-kori változata

Élő hangjáték

Gyermek- és ifjúsági előadás 7-15 éveseknek. Általános iskolásoknak ajánlott előadás!

1. Csoda és Kósza a pizzériában

2. Csoda és Kósza a Marson


JÁTSSZÁK Debreczeny Csaba m.v.,

Ficza István,

Gálffi László,

Kerekes Viktória m.v.,

Máthé Zsolt,

Pogány Judit / vagy Mácsai Pál

Vajda Milán,

Znamenák István

VALAMINT Kákonyi Árpád

RENDEZŐ Mácsai Pál

DRAMATURG Fekete Ádám

ASSZISZTENS, SÚGÓ Horváth Éva

ÜGYELŐ Sós Eszter


„Más szomorúság nincs is a kötetben, csak a tény, hogy fiatal szerzője elhunyt. Mert az ő iróniával telített optimizmusa és a két, politikailag korrekt ló vicces párbeszédei (Hacsek és Sajó nyolc lábon) bárkit felvillanyoznak, beteg gyereket, közös felügyeletért küzdő apukát, őrületbe kergetett anyukát. Sőt, a lokálpatrióta gödöllői pacik történetei terápiásan hatnak arra is, aki csak úgy bénázik, mintha szerencsétlen gegek sorozata volna az élete. Györgyi néni és Sajó bácsi tanyáján, a főváros közelében is számos olyan izgalmas dolog zajlik, mint a híradókban (rendőrök szerencsétlenkedése; szélhámosok, csalók próbálkozásai; pénzéhes, lelkiismeretlen állatorvosok sáskajárása), amit mi a hétköznapjainkban nem gondolunk viccesnek. A mesében mégis humoros színezetet kapnak, ahogy az okos Csoda és a nagy igazságérzettel rendelkező csavargó Kósza elviselik, megoldják ezeket.”

Czigány Zoltán méltán népszerű lovas meséjéről írta e sorokat recenzensünk (a teljes kritika itt), s mi csak annyit tennénk hozzá az ugyancsak méltán népszerű színpadi adaptáció kapcsán: a lokálpatrióta gödöllői pacikat Gazsi (9) is jó szívvel és sokat emlegeti.

(Hangfelvétel 2020/12/01-ről)


Kritikák Beszélő lovak a Marson - Ványa bácsi blog, 2013. november 25. Nem-zárt-ök-rű e-lő-adás - Prae.hu, 2013. december 2. Ahány néző, annyi előadás - 7óra7, 2013. december 1., Ugrai István írása Fehér Elephánt, Toptipp.hu Közelkép - Népszava, Bársony Éva írása