„Boldog mese” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
(Új oldal, tartalma: „"Meseország királya boldogtalan. Mindene megvan, de nincs fia. Amikor egy napon meglátogatja Aggszakáll - aki maga Élet és Halál -, kijelenti: bármi árat megfi…”)
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2018. július 13., 11:46-kori változata

"Meseország királya boldogtalan. Mindene megvan, de nincs fia. Amikor egy napon meglátogatja Aggszakáll - aki maga Élet és Halál -, kijelenti: bármi árat megfizetne azért, hogy legyen trónörökös. Aggszakáll ezt megígéri. Cserébe a király három szép leányát, Ének Enikőt, Tánci Mancit és Mese Emesét kéri. Két év múlva megszületik a fiú, akit 18 évvel később a király bemutat népének, amellyel a királyfi próbál „szót érteni” – vagyis énekre, mesére, táncra bíztatja őket –, de választ nem kap, mert a nép boldogtalan, és már nem is ismeri ezeket a boldogító fogalmakat. A három királylány ugyanis eltűnt, a királyné pedig meghalt bánatában. A királyfi – Bódogító Boldizsár – a hűséges és őt mindenben segítő udvari bohóccal útra kel, hogy megtalálja leánytestvéreit, és ráébredjen arra, mi okozza a sok bánatot népében, s mi az ő trónörökösi feladata. Egy barlangban találkoznak a háromfejű Sárkánnyal, aki Ének Enikőtől tanult énekelni. A Sárkány egy szép dalért cserébe utat mutat nekik a Varázshegy felé. A második segítő Fekete Kecske, aki Tánci Mancitól tanult táncolni. Ő egy táncért cserébe tovább vezeti a királyfit. A királylányokat, így a harmadik lányt, Mese Emesét, és férjeiket, a Varázshegy gyomrában tartja fogva a Varázsló, akit a királyfinak mesepárbajban kell legyőznie, s ez által szabadulnak ki mindannyian. Huzella Péter zenéje, a főbb szereplők énekei és sokféle zenei effekt is elvarázsolja a hallgatókat 14x13 percben."


Rendező Sárospataki Zsuzsanna

Ötlet Rigó Béla

Iró Rigó Béla

Szövegkönyv Rigó Béla

Dramaturg Sárospataki Zsuzsanna

Szerkesztő Zanati Zsófia

Zeneszerző Huzella Péter

Zenei szerkesztő Laczó Zoltán Vince

Dalszöveg Rigó Béla

Km. Huzella Péter - gitár Klemente Gábor - ütőhangszerek (dob, cintányér) Vernyik Szilárd - gitár Lázár Zsigmond - hegedű Szőke Péter - basszusgitár Barvich Iván - fúvós hangszerek (pásztorfurulya, kaval, tárogató)


Liszkai Károly - hangmester

Gőbel Ágoston - segédszerkesztő


Szereplők Papp Dániel - Élet, Aggszakáll harmadik fia

Szemerédi Bernadett - Mese Emese, királylány

Széplaki Géza - Fekete kecske, Aggszakáll másik fia

Grisnik Orsolya Petra - Tánci Manci, királylány

Fesztbaum Béla - Háromfejű sárkány, Aggszakáll egyik fia

Huzella Júlia - Ének Enikő, királylány

Papp János - Aggszakáll és Varázsló

Figeczky Bence - Felnőtt királyfi

Werner-Nagy Péter - Gyermek királyfi

Egri Bálint - Bohóc

Zanati Zsófia - Királyné

Dunai Tamás - Kiráy


Rendezőasszisztens Csókné Varga Hedvig

Hangmérnök Liszkai Károly, Gera Csilla

Technikai stáb Varga Zita - gyártásvezető


Produkciós iroda Magyar Katolikus Rádió

Producer Dr. Radetzky András

Játékidő 14x12 perc

Rádiós sugárzások Magyar Katolikus Rádió - 2018.04.23-05.10. A hangjáték a Magyar Katolikus Rádió műsorában kerül bemutatásra a fent megjelölt napokon 10.30 perces kezdettel, ismétlés ugyanezeken a napokon 19.35 perces kezdettel.

Cserés Miklós pályázat éve 2016

Támogatás összege 2 200 000 Ft