Aki nem akar úr lenni

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen KKDB (vitalap | szerkesztései) 2011. június 30., 10:50-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Rádiójáték

Mikszáth Kálmán novelláját rádióra alkalmazta: Harmath Judit

Kerecsy János főispán- Ajtay Andor, Kerecsy Aladár, az unokaöccse- Konrád Antal,Csató alispán- Benkő Gyula, Gábor huszár- Márkus Ferenc, Utazó- Rajz János, Ügyvéd- Pagonyi János, Kocsmáros- Késmárky Kálmán, Bjelik Sárika- Detre Annamária, Bjelikné- Pogány Margit, Klementine grófnő- Gyurkovics Zsuzsa, Orvos- Somhegyi György

Dramaturg: Asperján György

Rendező: Csajági János

Bármilyen meglepő is Kerecsy Aladár fialatúr nem akar úr lenni. Pedig az úri mivoltra csábítja a főispán nagybátyjának örökül ráhagyandó vagyona és egy nem is akármilyen szépségű grófnő, Klementine keze és birtoka. Ám Aladár mégsem akar őr lenni! Ugyan miért nem? Mert szerelmes Bjelik Sárikába, a kis helység jónevű szabójának lányába. A főispán úr pedig a vagyonát nem hagyhatja olyan utódra, aki semmibe veszi az ősi, tiszta fényű Kerecsey nevet… Persze ilyen könnyen nem adja meg magát, minden ravasz eszközt igénybe vesz, hogy mégis úr legyen Aladárból!

Az Ifjúsági Rádiószínpad bemutatója

48 perc

Bemutató: 1970. május 8, 18:07 Kossuth

Ismétlés: 1970. szept. 19. 18.10 Petőfi