A tizedik bolygó neve Dávid

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hargitai (vitalap | szerkesztései) 2021. május 30., 15:23-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „ Petrovácz István A Gyermekrádió bemutatója Petőfi óta tudjuk, hogy a "csillagnézésnek" kockázata van. Még akkor is, ha nem egy négyökrös szekéren tö…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)


Petrovácz István

A Gyermekrádió bemutatója

Petőfi óta tudjuk, hogy a "csillagnézésnek" kockázata van. Még akkor is, ha nem egy négyökrös szekéren történik a dolog, hanem egy lakótelepen, és az illető hölgyet nem Erzsikénet hívják. Történetünk hőse nem romantikus. Szemüveges komolysággal érdeklik a csillagok, bolygót szeretne felfedezni, amit természetesen majd róla nevenek el. Nem rajta múlik, hohgy a dolgok rendje szerint itt a földön találja meg. Az már merő véletlen, hogy a "bolygó" ugyanabba az iskolába jár....

Szereplők: Császár Angela, Csőre Cssaba, Dominusz Ákos, Igaz Levente, Kardos Zoltán, Kárász Eszter, Kisfalussy Botond,Kisfalussy Lehel, Kovács RÉka, Kratochwill Mária, Légrádi Gergő, Lux Ádám, Nehrebeczky Lujza, Papp Dániel, Ruttkai Veronika, Ruttkai Zsófi, Thormuth Csaba, és Tóth András.

A felvételt Kónya Csaba és Moór Csilla készítette.

Zenéjét összeállította Hegedűs Emmi

A rendező munkatársa Meszéna Mariann és Ipolyi-Keller Katalin

Dramaturg Szebó Éva

Rendezte Siklós Olga

1991. január 27. P 8.05