A tettes

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Livitsreka (vitalap | szerkesztései) 2011. május 9., 13:06-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „CÍM A TETTES SZERZŐ Dallos Attila DRAMATURG Zala Zsuzsa RENDEZŐ Török Tamás SZEREPOSZTÁS Bíró: Kamarás Gyula, Kleinné: Sivó Mária, Pogány Imre: Rajk...”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

CÍM A TETTES

SZERZŐ Dallos Attila

DRAMATURG Zala Zsuzsa

RENDEZŐ Török Tamás

SZEREPOSZTÁS Bíró: Kamarás Gyula, Kleinné: Sivó Mária, Pogány Imre: Rajkó Gyula, Mózsi, a mostohaapja? Basilides Zoltán, Az édesanyja: Feleki Sári, Kati: Pálffy Gabi, Mester: Bajka Pál

Rádiójáték Az Ifjúsági Rádiószínpad bemutatója

KOsSUTH 1968 Január 25 18:14 (46p)


Előzetes: ….A kamaszfiú napokig a Corvin áruházban rejtőzött. Éjjelente jött elő búvóhelyéről és hét próbás betöröket megszégyenítően fosztogatta az osztályokat.Egész kofferre való karórát és fényképezőgépet szedett össze.A menekülés hajnalán fogták el.Az esettel minden újság foglalkozott. Az illetékes rendőri szervek örültekintő nyomozás után zártak le a jegyzőkönyveket.Az illetékes ügyészség a cselekmény legapróbb mozzanataira is kiterjedő figyelemmel készítette el vádiratát. Az illetékes bíróság kifogástalan részeletességgel foyltatta le a bizonyítási eljárást. A tettes teljes beismerésben volt. a byróság utólsó tanáécskozásra készült visszavnulni, hogy a ma bölcs felnőttjei ítéletet hozzanak a holnap embere fölött. ’Amikor a bíró egy apróság miatt megtorpant’. Rádöbbent, hogy már régen csak az ügy , a téyntömeg él, de a jegyzőkönyvek és a bizonyítékok tömelegében az elköbető, mint ember, valahol elveszett. És a bíró nyomozni, kutatni kezdte, a 17 éves emberkét.Ekkor kopogtattam az Ifjúsági Osztályon első Rádiójátékommal és megkértem, hogy rejtsük el a mikrofont, és zárjuk össze a tettest , a bírót, és atöbbieket.Bebocsátást kaptunk és így talán válasz születik arra a kérdésre, hogy a tettes mindenkor azonos-e a bűnössel?