A kulcs (2017)

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hargitai (vitalap | szerkesztései) 2018. február 21., 21:40-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „A Marosvásárhelyi Rádió és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bemutatja Kosztolányi Dezső A kulcs című novelláját Brassai Eszter átiratában, Barabás…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A Marosvásárhelyi Rádió és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bemutatja Kosztolányi Dezső A kulcs című novelláját Brassai Eszter átiratában, Barabás Hunor előadásában vasárnap este fél 9-től a Rádiószínpadon.

Brassai Eszter Marosvásárhelyen született és él, harmadéves teatrológus, a sokat vitatott Y generáció egyik polihisztor hajlamú figurája: szívesen ír verset, prózát, illetve színpadi adaptációkat. Az irodalom, a színház és a zene életének szerves részei, karon öltve egy adag józan gondolkodással, ami elmondása szerint a minőségi művészetek alapja. A kulcs 1.0 Kosztolányi Desző novellája alapján – tantermi előadást – pár hete bemutatták az Ariel színházban, Eszter rendezésében, illetve a plakát grafikáját is ő tervezte.

Ajánló gondolatok: “Kisgyermekként teljesen másként éljük meg a körülöttünk lévő dolgokat, másként látjuk a világot, mint amilyennek a felnőttek látják. Minden nézőpontnak megvan a maga valósága. A főszereplő- Takács Pista – története által pontosan e két nézőpontot láthatjuk, ahogy összeütköznek. Az, hogy az ütközés maradványaiból mit rakunk össze, csakis rajtunk múlik.”

Barabás Hunor idén végzett szinin, ősztől kezdi a koreográfia szakot. Ő is Y generációs, viszont atipikus alkat: nincs facebook oldala és nagyon szerény.

Rádióra alkalmazta Tompa Enikő.

Műszaki munkatárs ifjabb Kacsó Tibor.

Zenei illusztráció The End The Doors.

http://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/emisiuni/kosztolanyi-dezso-a-kulcs-y-generacios-atiratban-es-eloadasban