Szúnyogpuszta (1975. jan)

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hallgato13 (vitalap | szerkesztései) 2014. június 21., 11:59-kor történt szerkesztése után volt.

1975. január 10. péntek

Petőfi

20.28

A Rádiószínház bemutatója

Szúnyogpuszta

Klimits Lajos rádiójátéka

Rendező: Cserés Miklós dr.

Johann néni – Sulyok Mária, János, a fia – Őze Lajos, Feri, a fia – Suka Sándor, Magdus, a menye – Lelkes Ágnes, Ivettka, az unokája – Kútvölgyi Erzsébet, Guszti, a főiskolai hallgató – Papp János, Klemi, a szomszédasszony – Stefanik Irén, Ancsi, a lánya – Császár Angéla, Bohács, mérnök – Latinovics Zoltán, Harmat, tanácselnök – György László

Dramaturg: Kopányi György

A Szlovákiában élőú szerző most bemutatandó hangjátéka egy esztendővel ezelőtt díjat nyert Pozsonyban. A játék középpontjában egy idős asszony áll, aki egy Duna melletti pusztán él. A rohamosan fejlődő ipar azonban eléri ezt a nagyon csendes, békés vidéket is. Az öregasszonynak tudomásul kell vennie: el kell hagyni a régi, kedves házat. Gyermekei, unokái semmit sem értenek gyors kedélyváltozásából. Teljesen váratlanul éri őket az öregasszony eltűnése. Csak lassan döbbennek rá, miféle dráma zajlott le a szemük láttára.