„Szúnyogpuszta (1975. jan)” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
(Új oldal, tartalma: „1975. január 10. péntek Petőfi 20.28 A Rádiószínház bemutatója '''Szúnyogpuszta''' Klimits Lajos rádiójátéka Rendező: Cserés Miklós dr. Johann néni...”)
 
24. sor: 24. sor:
 
[[Category:A Magyar Rádió hangjátékai]]
 
[[Category:A Magyar Rádió hangjátékai]]
 
[[Category:Klimits Lajos művei]]
 
[[Category:Klimits Lajos művei]]
[[Category:dr Cserés Miklós rendezései]]
+
[[Category:dr. Cserés Miklós rendezései]]
 
[[Category:Rádióra írt hangjátékok]]
 
[[Category:Rádióra írt hangjátékok]]

A lap 2014. június 21., 11:59-kori változata

1975. január 10. péntek

Petőfi

20.28

A Rádiószínház bemutatója

Szúnyogpuszta

Klimits Lajos rádiójátéka

Rendező: Cserés Miklós dr.

Johann néni – Sulyok Mária, János, a fia – Őze Lajos, Feri, a fia – Suka Sándor, Magdus, a menye – Lelkes Ágnes, Ivettka, az unokája – Kútvölgyi Erzsébet, Guszti, a főiskolai hallgató – Papp János, Klemi, a szomszédasszony – Stefanik Irén, Ancsi, a lánya – Császár Angéla, Bohács, mérnök – Latinovics Zoltán, Harmat, tanácselnök – György László

Dramaturg: Kopányi György

A Szlovákiában élőú szerző most bemutatandó hangjátéka egy esztendővel ezelőtt díjat nyert Pozsonyban. A játék középpontjában egy idős asszony áll, aki egy Duna melletti pusztán él. A rohamosan fejlődő ipar azonban eléri ezt a nagyon csendes, békés vidéket is. Az öregasszonynak tudomásul kell vennie: el kell hagyni a régi, kedves házat. Gyermekei, unokái semmit sem értenek gyors kedélyváltozásából. Teljesen váratlanul éri őket az öregasszony eltűnése. Csak lassan döbbennek rá, miféle dráma zajlott le a szemük láttára.