Sterbinszky és Pók, avagy séta a Képzelet utcában

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen 193.225.249.145 (vitalap) 2010. június 26., 14:08-kor történt szerkesztése után volt.

Írta és rendezte: Verebes István

Zenei munkatárs: Szendrői Sándor

Dramaturg: Tímár Katalin

Sterbinszky – Cseke Péter, Pók Maszlay István, Műsorszerkesztő – Kozák László, Direktor – Gáti József, Molly – Gór Nagy Mária, Portás – S. Tóth József, Ügyelő – Hollósi Frigyes, Konferanszié – Bősze Péter, Rohamparancsok – Gáti Oszkár, Titkár – Konrád Antal, Pincér – Halász László, Sofőr – Kaszás László, Teherautósofőr – Németh János, Kapus – Kenderessy Tibor, Dizőz – Cserje Zsuzsa, I. görl – Somfay Éva, II. görl – Tímár Katalin.

Az Ifjúsági Rádiószínpad bemutatója

Petőfi Rádió, 1983. július 31. 17.30–18.30

Sterbinszky és Pók alakja elmosódó, mint az emlékek, nem a valóságuk fontos, hanem a jelentésük. Talán azért kabaréművészek, hogy a fény megnövelje az árnyékukat, s hogy az a „képzelet utca”, amelyben oda-vissza járnak, időben változó, konkrét helyszín lehessen olykor-olykor. Nem történik velük semmi különös, csak a kulcszörgésről eszükbe jut az a „másik”, a direktorról a rohamparancsnok, aki számon kéri, hogy miért nem viselnek sárga csillagot, egy lebontott kórházról a romok alá kapart szerelmek. Körülöttük mindig végérvényesen bezárul egy ajtó, s már álmodni is nehéz, mert az álmos is tatarozhatatlanok egy idő után. És a képzelet utca is csak zsákutcának bizonyul…