Márványszobor a főkapu fölött

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Nero09 (vitalap | szerkesztései) 2012. június 26., 23:57-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „1965. március 17. 19:00, Kossuth, Márványszobor a főkapu fölött. Rádiójáték. Írta Zoltán Péter. Rendező: Gál Péter. A szereposztásból: Polg…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

1965. március 17. 19:00,

Kossuth,

Márványszobor a főkapu fölött. Rádiójáték.

Írta Zoltán Péter.

Rendező: Gál Péter.

A szereposztásból: Polgármester – Kozák László; Főispán – Kiss Ferenc; Alispán – Szegedi Szabó István; Főkapitány – Kovács Károly; Tóth Nagy Gergely – Tompa Sándor; Káldi János – Barsi Béla; Káldi Péter – Tordy Géza; Tóth Nagy Eszter – Örkényi Éva; Juhász Gáspár – Deák Sándor.

Soha nem volt márványszobor a debreceni városháza főkapuja fölött. Felállítását tervezték csupán, 1899 őszén, amikor is híre terjedt, hogy I. Ferenc József az új század első tavaszán Magyarországra látogat és útba ejti Debrecent is. A város urai, hogy méltó pompával fogadhassák a még soha nem látott uralkodót, elhatározták a városháza újjáépítését. De a királyköszöntő szobrot nem faragja meg a kijelölt művész, mert külföldi útjáról új eszméket hoz haza, és megszervezik az első debreceni építőmunkás- sztrájkot…

54 perc.