„Libanyak –sertésflekken” változatai közötti eltérés

A Rádiójáték wikiből
(Új oldal, tartalma: „'''Rádiószínház - Libanyak –sertésflekken''' Rune Bjastad dokumentumjátéka A dokumentumjáték 2000-ben díjat nyert a Prix Európán '''Bemutató:'''2002.0…”)
 
 
5. sor: 5. sor:
 
A dokumentumjáték 2000-ben díjat nyert a Prix Európán
 
A dokumentumjáték 2000-ben díjat nyert a Prix Európán
  
'''Bemutató:'''2002.02.24, 20:00, Petőfi Rádió
+
'''Bemutató:''' 2002.02.24, 20:00, Petőfi Rádió
  
 
'''Szereplők:'''
 
'''Szereplők:'''
25. sor: 25. sor:
 
'''A felvételt  készítette:''' Szendi Antal és Tánczos Tamás
 
'''A felvételt  készítette:''' Szendi Antal és Tánczos Tamás
  
'''Ismertető:''' Hiába volt azonos sorsa a két testvérnek – a 85 éves Rachelnek és a 87 éves Anna néninek – mégis nagyon különböznek egymástól. A család még a múlt század első felében, a zsidóüldözés miatt vándorolt ki Litvániából Norvégiába. Oslóban már nem zárt közösségben éltek. És itt indult el különválásuk. Míg Anna néni zsidó hagyomány szerint élte életét, addig húga teljesen más úton járt. Emiatt aztán annyira eltávolodtak egymástól, hogy nem is hajlandók találkozni. Hiába kísérletezett ezzel az oslói rádiónak dolgozó unoka, Rune Bjastad, nem járt sikerrel. Így csak a hangszalagon kerültek egymás mellé. A dokumentumjáték 2000-ben díjat nyert a Prix Európán.  
+
'''Ismertető:''' Hiába volt azonos sorsa a két testvérnek – a 85 éves Rachelnek és a 87 éves Anna néninek – mégis nagyon különböznek egymástól. A család még a múlt század első felében, a zsidóüldözés miatt vándorolt ki Litvániából Norvégiába. Oslóban már nem zárt közösségben éltek. És itt indult el különválásuk. Míg Anna néni zsidó hagyomány szerint élte életét, addig húga teljesen más úton járt. Emiatt aztán annyira eltávolodtak egymástól, hogy nem is hajlandók találkozni. Hiába kísérletezett ezzel az oslói rádiónak dolgozó unoka, Rune Bjastad, nem járt sikerrel. Így csak a hangszalagon kerültek egymás mellé.  
  
 
[[Category:Magyar rendezésű hangjátékok]]
 
[[Category:Magyar rendezésű hangjátékok]]

A lap jelenlegi, 2012. május 8., 07:54-kori változata

Rádiószínház - Libanyak –sertésflekken

Rune Bjastad dokumentumjátéka

A dokumentumjáték 2000-ben díjat nyert a Prix Európán

Bemutató: 2002.02.24, 20:00, Petőfi Rádió

Szereplők:

Nagymama – Ferrari Violetta

Anna – Vas Éva

Rune – Solténszky Tibor

Fordította: Mesterházy Márton

Dramaturg: Borenich Péter

Rendező: Vajda István

Zenei szerkezstő: Molnár András

A felvételt készítette: Szendi Antal és Tánczos Tamás

Ismertető: Hiába volt azonos sorsa a két testvérnek – a 85 éves Rachelnek és a 87 éves Anna néninek – mégis nagyon különböznek egymástól. A család még a múlt század első felében, a zsidóüldözés miatt vándorolt ki Litvániából Norvégiába. Oslóban már nem zárt közösségben éltek. És itt indult el különválásuk. Míg Anna néni zsidó hagyomány szerint élte életét, addig húga teljesen más úton járt. Emiatt aztán annyira eltávolodtak egymástól, hogy nem is hajlandók találkozni. Hiába kísérletezett ezzel az oslói rádiónak dolgozó unoka, Rune Bjastad, nem járt sikerrel. Így csak a hangszalagon kerültek egymás mellé.