Elek Ferenc

A Rádiójáték wikiből

Másikember [1]

Szakközépiskolában érettségizett. Tagja volt a Héttükör Színpadnak és a Nemzeti Színház Stúdiójának. Innen vezetett az út a főiskolára, ahol 1998-ban végzett. Azonnal a "katona" szerződtette, melynek azóta is tagja. Karakterszínész, anyaszínháza azonban sokrétű feladatokkal segíti a beskatulyázás elkerülése és a fejlődése érdekében. Rendszeresen vállal feladatot független, alternatív társulatokban. Többek között Vajdai Vilmos TÁP Színházában, a Stúdió K színpadán és a Godot Stand-Up Comedy Club, az Élet játék improvizációs sorozatában is feltűnt.

Tizenévesen szerepelt a Szomszédok c. sorozatban, azóta is sokat foglalkoztatott filmszínész. A 2010-es Filmszemlén a legjobb férfi főszereplő díját vehette át a Köntörfalak c. filmben nyújtott alakításáért. Szerepelt a seregszemlén Almási Réka Team Building című alkotásában. Szerepet kapott továbbá a Kolorádó Kid című moziban is.

Közel száz filmeben szinkronizált, hasonló számú színészt.

" Sokféle állapot, érzelem kavarog bennem. Volt szerepem, amit buffóra (vicces, mókás-ol.) vettem, de játszom moliere-i hősszerelmest is, ahol azt tartom a legfontosabbnak, hogy a figura hús-vér ember legyen, akinek követhető sorsa van. "

Ő volt Bubu magyar hangja a Maci Laciban.


Forrás

  • Katona József Színház 1982-2002. Balassi Kiadó. 2002. ISBN 963 506349 0
  • Magyar Nemzeti Filmarchívum, 2006
  • katonajozsefszinhaz.hu weboldal

(Molnárová Alzbeta)