Bolygó Magyari

A Rádiójáték wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen 89.134.58.88 (vitalap) 2010. június 2., 12:54-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „Bolygó Magyari április 4. szerda Petőfi 21.24-22.00 Zenés lélekvándorlás két tételben, keretjátékkal, Arany János szövegeinek felhasználásával. Előadják...”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Bolygó Magyari április 4. szerda Petőfi 21.24-22.00

Zenés lélekvándorlás két tételben, keretjátékkal, Arany János szövegeinek felhasználásával. Előadják: a Budapesti Vörösmarty Gimnázium diákszínjátszói. Dramaturg-szerk:Solténszkí Tibor. Zenéjét szerezte és rendezte: Pap Gábor. A Rádiószínház Bemutatója

Egy ’56-os ünnepségből született a több fesztivál díját is kiérdemlő műsor, Pap Gábor szerkesztésében, rendezésében, zenéjével a Vörösmarty Gimnázium diákjainak előadásában. Az irodalmi anyag Arany János Szondi két apródja című balladája, ez hangzik el a forradalom és az azt követő évek eseményei kapcsán. A zenei montázs a megzenésített verset a könnyed, időnként operettes zenekari hangzást és a kor mozgalmi indulóit egymással feleselteti, egymásba olvasztja, hihetetlenül izgalmas polifonikus és sokszínű képest fest a korról.